Кошик
2134 відгуків
ЛАВКА ЗДРАВІЯ: натуральна продукція для здоров'я та краси!
+380 (50) 775-21-31
+380 (98) 600-41-39

Насіння чорного кунжуту, Індія, 100 г

270 ₴

Мінімальна сума замовлення на сайті — 400 грн

  • Немає в наявності
  • Код: 000005349
Насіння чорного кунжуту, Індія, 100 г
270 ₴
Немає в наявностіНасіння чорного кунжуту, Індія, 100 г
+380 (50) 775-21-31
Viber
  • +380 (98) 600-41-39
+380 (50) 775-21-31
Viber
  • +380 (98) 600-41-39
Законом не передбачено повернення та обмін даного товару належної якості

Насіння ЧОРНОГО КУНЖУТУ мають солодкуватий смак з нотками горіха. Застосовуються для приготування м'ясних, рибних і овочевих страв, кисломолочних, в молочних продуктах та кондитерських виробах.

Опис
Кунжут, або Сезам (лат. Sesamum) — рід трав'янистих рослин із сімейства Педалиевые (Pedaliaceae), багаторічні, в стручках якого дозрівають насіння кунжуту. Існує кілька видів насіння кунжуту: чорні, білі, коричневі і жовті. Але найчастіше ми зустрічаємо два основних види: чорні і білі. Білі насіння використовуються в кулінарії для страв, які піддаються термічній обробці, а чорні — ні.

Спосіб застосування
В кулінарії насіння кунжуту використовують для приготування козинаки, халви, цукерок та інших солодощів, в хлібобулочній продукції і як добавка до м'яса. Насправді, дуже широко кулінарне використання насіння кунжуту. Його кладуть в салати, і застосовують у підливах до м'яса, риби і птиці, і тушкують з овочами.

Корисні властивості
Людей, що дотримуються вегетаріанства, сироїдіння або дієт, кунжутне насіння потрібно вживати не більше 25-30 г в день.
Для стабілізації водно-жирового обміну дієтологами рекомендується вживати кунжут і його масло, розсмоктування жирових бляшок, що виникають на стінках кровоносних судин, зменшення рівня холестерину в крові, що є основною причиною утворення тромбів, атеросклерозу, а також закупорки судин.
Застосовують сирі насіння кунжуту для профілактики і лікування таких захворювань, як запалення легких, гіпертонія, печінки, захворювання суглобів, підшлункової і щитовидної залози. При виникненні у жінок маститу в період лактації, потрібно подрібнювати сирі насіння кунжуту в кавомолці, і з утвореної кашки, перемішавши його з рослинним маслом, зробити компрес.

Активні речовини
Кунжутные семена принадлежат к масленичным продуктам. В них находится почти 60% объема растительных жиров семян, среди которых олеиновая, линолевая, миристиновая, пальмитиновая, стеариновая, арахиновая и лигноцериновая кислоты. Для организма человека эти вещества являются незаменимыми, и участвуют во всех процессах жизненно важных для организма человека. Также в семенах кунжута присутствует богатый минерально-витаминный состав. Витамины А, С, Е и группы В содержатся в семенах кунжута; минералы — цинк, магний, железо, фосфор, но более всего в них содержится кальция. На 100 г кунжуту кальцію припадає аж 783 мг, що відповідає добовій дозі дорослої людини. У насінні, окрім того, присутні органічні кислоти: фітин, бета-ситостерин і лецитин.

Характеристики
Основні атрибути
ВиробникБЕТ
Інформація для замовлення
  • Ціна: 270 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner