Гриби шіїтаке сушені (шляпки) на вагу, ціна за 100 г
149 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 400 грн
- В наявності 11 од.
- Код: 000009515
- +380 (98) 600-41-39
Шіїтаке або шиїтаке (Lentinula edodes, сіїтаке, «каштанниковий гриб», чорний гриб, дубовий гриб, зимовий гриб) – використовується в японській, китайській, корейській, тайській та в'єтнамській кухнях як делікатес або приправа.
Шіїтаке здавна застосовувався в азійській народній медицині. Хімічний склад гриба представлений полісахаридами, зокрема лентинаном, протеїнами, вітамінами. Лентинан виявляє виражену протипухлинну активність. Крім того, шіїтаке містить щавлеву кислоту, яка чинить антимікробну дію. Як і багато інших грибів, шіїтаке здатний виводити з організму шкідливі речовини, зокрема радіоактивні, адже містить целюлозу й хітин.
Дія та властивості:
- активує імунну систему та чинить протипухлинний ефект, полегшує перенесення променевої та хіміотерапії;
- нормалізує рівень цукру в крові, при інсулінонезалежному типі діабету збільшує вироблення інсуліну, знижує ризик виникнення ускладнень при діабеті;
- зменшує рівень холестерину в крові;
- має омолоджуючий ефект;
- чинить потужну противірусну дію.
Як вживати гриби шіїтаке?
- В лікувальних цілях з грибів шіїтаке відвари для зміцнення імунітету та настоянки для профілактики різних захворювань, вживають як добавку до різних страв для схуднення.
- Готують страви, використовуючи шіїтаке як звичайні гриби, замочуючи перед варкою або смаженням.
- У косметології мелені шіїтаке додають у лосьони, маски та креми для омолодження та живлення шкіри.
Харчова цінність на 100 г: білки – 9,58 г, жири – 0,99 г, вуглеводи – 63,87 г.
Енергетична цінність на 100 г: 296 ккал.
Виробник: Україна.
Основні атрибути | |
---|---|
Тип | Вагові |
Вага | 100 г |
- Ціна: 149 ₴