Чай чорний Масала (ваговий) – це ароматний екзотичний напій на основі чорного чаю з додаванням «теплих» індійських прянощів, спецій, фруктів, ягід. Нерідко цей чай готують не на воді, а на молоці, або беруть у рівних пропорціях молоко і воду. У готовий напій додається будь-який підсолоджувач на свій смак.
Масала-чай позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт, покращує стан імунної системи та надійно захищає від застуди, тонізує організм і дарує заряд бадьорості на весь день.
Властивості та дія:
- додає сил та енергії;
- прискорює обмін речовин;
- чай дуже поживний, тому добре вгамовує голод;
- захищає імунітет від простудних і вірусних захворювань;
- зміцнює судини;
- робить організм витривалішим, допомагає впоратися з розумовими та фізичними навантаженнями.
Способи приготування
- Змішайте 300 мл води та 300 мл молока, додайте 4 ч. ложки чаю. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 3–5 хвилин. Процідіть чай через ситечко. У готовий напій можна додати 1 ст. ложку підсолоджувача (сиропу, цукру, меду).
- Можна заварювати цей чай і традиційним способом. Просто залийте 1 ч. ложку чаю 250 мл гарячої води (90 градусів) і дайте настоятися 4–5 хвилин.
Склад: чорний чай зі спеціями (кардамон, гвоздика, чорний перець та інші).
Виробник: Індія.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Тип чаю | Чорний чай |
Форма випуску | Розсипний |
Вага | 100 г |
- Ціна: 89 ₴